Lära känna våra kompisar med sång

Igår lekte vi kurragömma leken "gubben i lådan" där fick de barnen som ville sätta sig i en balja och så täckte vi över med en filt och sjöng "Gubben i lådan, gubben i lådan, vad har du för dig, sover du, kokar du kaffe, borstar du skorna, gubben i lådan kom fram" I denna lek får barnen en möjlighet att stanna upp och se sina kompisar och så tränar vi  på våra kompisars namn. I leken tränar vi på turtagning och att våga. Många ville göra det om och om igen och några stod först och iakttog i bakgrunden och kom sedan fram och ville pröva. "Förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla självständighet och tillit till sin egen förmåga".
Vi fortsatte sedan med en annan sånglek där vi satt i en ring och gjorde vågor med en sjal. När det blåste tog vinden tag i sjalen så den fladdrade både högt och lågt. En stark vind och en svag vind fick vi uppleva tillsammans.  "Förskolan ska ge barnen förutsättningar att utveckla förmågan att använda och se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld". 
Idag kom Kurran och Pigan på besök. De behövde barnens hjälp att leta reda på sina sångkort. Så vi gick på en sångkortsjakt. Här fick barnen röra sig och orientera sig på gården. När alla korten var hittade samlades vi tillsammans och sjöng sångerna tillsammans med Kurran och Pigan.   

Barnen - Där hänger en, - Där uppe - Där är en till - Jag vill hålla - Den är min - Där är snigeln