Lek : Kattungarna

 De tre kattungarna namnger sina rollkaraktärer till: -Melvin, som är 5år, -Morris, som är 0år och - Chlo som är 6 år. Även den vuxne blev tilldelad en roll, att vara matte och kattägaren, som bla tömmer kattlådorna.



Vi dricker mjölk och vatten”, vi skall ha varsin kattskål med mat. Och en vattenskål! De äter torrfoder!”

”När de tvättar sig, slickar de sig på tassen och drar i huvudet, de vrider sig och slickar på pälsen också!”

”Mjau, mjau…låter dom!

Katter jagar också. De kan äta upp det dom jagar, möss och små fåglar! De sover på natten, men en del katter jagar på natten!”



”Katter tycker om att klättra i träd, men det är svårt att komma ner ibland, då trillar dom ner!”
”Kattmammor och kattpappor biter deras barn i nacken! Men det gör inte ont på barnen! Det gör lejonmammor/ papporna också!”

De gräver / skvätter i sandlådan. Dom kissar och bajsar i den. Tar sand över när dom är klara! De som äger katterna, tar bort kisset och bajset med en spade. De tar hand om katterna!

Katterna tycker om att bli kliade, bakom öronen. Då spinner dom. Men kliar dom för mycket, behöver dom kanske en tratt på huvudet!”

Katterna kan sitta utanför ett fönster utan att ramla ner, för att dom har ju klor. De kan visa sina klor, när de sovit och vaknar och sträcker på sig (så här och visar).

Snipp snapp snut, så var leken slut för denna förmiddagen, och kattungarna går inomhus och dukar till avdelningens lunch…

I leken:
Skapas många möjligheter, barnens egna erfarenheter och kunskaper kommer framspontant. De uppmuntrar till fantasi och kunskap, som delges med varandra.

Hur leken fortskrider och utvecklas, sker genom samspel med varandra.