Boksläpp

 Då har vi äntligen haft vårt boksläpp för smaragdernas egenskrivna bok. Vi bjöd in alla avdelningarna till detta. Barnen började med att hälsa alla välkomna till oss och sedan fick de berätta sagan för barnen och pedagogerna. Efteråt bjöds alla på lite tilltugg precis som det görs vid festliga tillfällen.


Barnen har valt att vårt bokomslag ska se ut såhär:
"Ute på gården finns en stor sandlåda. Idag gräver några av smaragderna med sina stora spadar i sanden då de plötsligt stöter emot något. De fortsätter gräva och tillslut får de upp en skattkarta. De kallar på de andra i kompisarna i smaragdgruppen för att visa skattkartan. Säger till fröknarna -kom vi vill visa något! Så visar vi skattkartan. _Wow vad spännande! Vad tycker ni att vi ska göra nu? - Vi vill gå på SKATTJAKT!! sa smaragderna. -Okej vad behöver vi göra innan vi går iväg? - vi måste packa ryggsäcken med vattenflaskor, ficklampa, hamburgare, spadar, tändstickor, reflexvästar och en stor spann att bära skatten i sa Sussi. -Nu är vi redo att bege oss iväg på äventyr!
Såhär börjar sagan som vi skrivit tillsammans. Alla avdelningar kommer att få varsin kopia av sagan så att de kan fortsätta att läsa den för barnen och barnen i smaragdgruppen kommer alla at få varsin kopia med sig hem när vi har vår sista samling tillsammans.