Vi utforskar vatten och färger denna veckan

 Denna veckan har vi haft fyra nya inskolningar hos oss, vi hälsar barnen hjärtligt välkomna. Denna veckan har vi utforskat och undersökt vatten på olika sätt, vi inledde veckan med mycket regn, barnen fick hälla och drälla med vattnet, vi hade vatten banor som barnen fick hälla vatten i. Barnen visade intresse för vatten genom att plaska med händerna, stampa med fötterna och hälla med olika föremål, vi valde därför att fortsätta att utforska vatten på olika sätt. Igår onsdag så tog vi fram vattenkärlet, vi tog fram vatten cylindrar, mått, genomskinliga hinkar och kåsor, vi tog även fram tre olika karamellfärger, blå, röd och grön. Tillsammans med barnen experimenterade vi och undersökte vad som hände med vattnet när man hällde i dom olika färgerna, vi blandade dom olika färgerna med varandra, vi samtalade med barnen om olika naturvetenskapliga frågor såsom, vad tror ni händer om vi blandar färgen röd och grön!? hur mycket rymmer varje cylinder och hur många kåsor behöver vi hälla för att fylla hinken!? 





Barnen visade intresse för vattenpölarna, vi fortsatte därför att utforska dom olika färgerna i vattenpölarna, vi hällde karamellfärgen röd, grön och blå i vattenpölen, barnen undersökte dom olika färgerna genom att känna på färgen i pölen med händerna och stampa med fötterna.

Lpfö 18 menar " Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,".