Vi flyger iväg

 Nu är vi tillbaka efter en tids ledighet och vi önskar er alla välkomna tillbaka. Nu har vi en ny termin att se framemot  där vi tillsammans kommer lära oss många nya saker. Vi vill passa på att hälsa en ny kompis välkommen hit till oss som börjar denna vecka. Ska bli så roligt att få lära känna er.



I början av förra veckan har vi tillsammans med barnen projicerat flygplan som lyfter och landar och funderat på vad de tror att flygplanen ska flyga någonstans. Ett barn sa – till Danmark pedagogen-ska det flyga till Danmark barnet -ja, ett annat barn – den ska flyga till min mamma.
 
Medan vi såg på flygplanen som startade och landade  började barnen själva bygga flygplan med hjälp av byggklossarna. Ett barn – titta jag har byggt ett flygplan. Alla barnen hjälpte varandra med att lägga klossar, det blev ett samarbete mellan några barn där de kommunicerade med vart de skulle ligga.

 



Några barn gick fram till vår dokumentations plats och pekade på bilden där Molly och Farmor skulle åka i väg med flygplanet och sa – farmor och Molly också åka flygplan till pingvinerna där är kallt. Genom vår dokumentations plats blir barnen delaktiga i sitt eget lärande och hjälper de att kommer ihåg vad vi har pratat om och vad vi har gjort.

”Utifrån Lpfö18 så ska förskolan ge varje barn förutsättningarna att utveckla nyfikenhet, och lust att leka och lära och även utveckla fantasi och föreställningsförmåga”