Blå- v3 veckan och sista blogginlägget

Under veckan har barn född 2018 varit på utflykt till Bokskogen i Torup. Vi hade tur med vädret och klarade oss både från starka vindar och regn, till och med solen kom fram mot slutet av vår vistelse. Barnen var mycket intresserade av det som hände utanför bussen när vi åkte till skogen, vi fick även se två rådjur som sprang över vägen. 

Framme i skogen gick vi en stig som heter "Sagostigen", där man läser mindre sagor med "Vis Varsam" som är skogens beskyddare, och som utgår ifrån djur och naturens bästa. Något barn uppmärksammade att "Titta, här är Malmöfröknarnas bild", när vi frågade vad de menade så pekade barnen på vår namnskylt och tillbaka "det är samma". 

Till lunch blev det grillad korv med bröd som vår busschaufför snällt hade förberett medan vi var på promenad. Till efterrätt fick vi ny poppade popcorn, mums! Därefter gick vi bort till det stora lekplatsen, där man bland annat utveckla sin motoriska förmåga, kroppsuppfattning, turtagning, gemensamma regler, innan vi åkte tillbaka till förskolan. 

Reflektion från barnen var att "det var roligt", "man får inte plocka dom blåa (blåsippor), bara vita (vitsippor)", "inte skada träd, jag kramar trädet". 


Vi har även spelat olika spel samt gjort sagor med hjälp av lotto, memory. De har även fått dekorera sin egna tavelramar med hjälp av olika material, där barnen sedan sätter upp sina teckningar. Barnen har har även haft sammarbetsundervisning via att bygga tågbana och under den frialeken uppmärksammade några barn det magiska med att lysa med ficklampan genom föremål. 


Vid en matsituation uppmärksammade ett barn att det fanns beskrivning hus man öppna en mjölkkartong.