På upptäcktsförd i vårt närområde


Idag gick vi på en upptäcktsfärd i vårt närområde, där vi samtidigt introducerade vårt ledband för barnen. Vissa barn var inte alls bekväma med att gå i  den, medans andra kände en bekvämlighet  med att gå i det. Detta kommer vi att fortsätta använda oss av när vi går i väg och undersöker vårt närområde. Nästa gång kanske någon annan känner sig redo för att ta tag i öglan och promenera tillsammans med en gå kompis. 

På vår upptäcktsfärd stannade vi till vid ankdammen och tittade på ankorna. Där kom vi fram till att den bruna ankan var mamma anka och den med det gröna huvudet var pappa anka. Ett barn fick syn på en svart fågel och sa "där är en svart fågel" "ja det är det, den fågeln kallas råka". Vi stannade även till och såg på några vita blommor som växte intill en bänk. Vi berättade att dessa blommor heter snödroppar och kommer när det börjar bli vår. Vi kom på att vi såg många färger på vår upptäcktsfärd i dag.
  (Lpfö18) menar "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin motorik och tillit till sin egen förmåga och få kunskaper om växter och djur"