Förskolans Dag på Svängedammen

Igår torsdag var det dags för "Förskolans dag" vi uppmärksammade dagen genom att erbjuda olika stationer med aktiviteter, springa lopp och äta popcorn och dricka saft som fika innan maten. 

Rörelseglädje-alla barnen deltog i "Förskole loppet", barnen fick börja med en uppvärmning som instruerades av en pedagog för att värma upp kroppen inför loppet. Barnen fick pröva på olika motoriska rörelser.




Utdelning av diplom till alla deltagande barn av "Förskole loppet", alla barnen sprang ett lopp innanför förskolans gård, dem yngsta barnen sprang en mindre sträcka, och dom äldre barnen fick springa en längre sträcka. 


 Matematisk och motorisk station-kast med ärtpåsar, barnen skulle försöka att kasta ärtpåsarna så dom hamnade i lådan, Vi samtalade om längd och färg.


Såpbubblor, använda sinnena och utforska olika såpbubbla tekniker, undersöka hur såpbubblan känns mot händerna.


Kast med pinne-längd och storlek.

Matematisk station där barnen skulle ha "kåsa race", dem fick använda sin finmotorik och försöka balansera kåsan fylld med vatten i handen för att sedan hälla ut det i en låda längre fram, vi samtalade om volym, hur mycket vatten rymmer lådan!? ett barn gissade på "100" kåsor"med vatten.


Lpfö 18 menar "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lusta att leka och lära."