V49 Blå- Vi julpysslar och bakar

Julen närmar sig med stora steg och snart är det flera som går på ledighet.


Den här veckan har barnen fått baka pepparkakor med smeten som vår kock har gjort till oss. Flera utav barnen reflekterade och sa "jag har bakat hemma", bland annat med sina föräldrar eller med annan släkting. Man fick börja med att knåda sin smet för att värma upp den efter att ha stått i kylskåpet över natten och sedan kavla ut den. 
Syftet med bakningen är att hålla fast vid en mysig tradition tillsammans, och här tränar även barnen sin motoriska förmåga, matematik, turtagning osv. 

Tillverkat glasspinnes-granar där barnen har fått använda sig utav olika material och tekniker. Finmotoriken har satts på prov då man skulle försöka ta en paljett i tagen och sätta fast på sin gran efter att den torkat efter målandet. 


Under vardagarna fram till jul använder vi oss utav olika julkalendrar, den ena är radioapans ljudkalender, där man lyssnar på ett ljud varje dag och skickar om barnens gissning i deras tävling. Några ljud som vi har hört är: häst, toalettspolning och trummor. 
Den andra kalendern är SPSMs (specialpedagogiska skolmyndigheten) teckenkalender, där vi får lära oss ett nytt tecken varje dag. Några tecken som vi har lärt oss är: måne, snölyckta och hus. 
Sen får vi även brev ifrån tomten med olika uppdrag.