Promenad till närliggande dungen


Vi gick till en närliggande dunge för att se vad vi kunde hitta för naturföremål ute i naturen. Under denna promenad gick barnen två och två på ett led. Så underbart att se hur de följer våra instruktioner att följa varandra och hålla sig i ledet. Vid dungen kunde barnen undersöka och hitta olika vägar att ta sig fram mellan alla träden.  
Barnen hittade en sten och den ville de lyfta på och då fick vi möjlighet att undersöka vad som fanns där under. Där hittade vi många små insekter. Vi pratade om vad det var för något vi såg och vad de gjorde där. Att de bor där och att de insekter som vi hittade heter gråsuggor och sniglar som tycker om att bo där det är mörkt och fuktigt.
När vi hade undersökt färdigt inne i dungen hittade barnen ett staket på ena sidan som de undersökte genom att klättra upp och ner igen flera gånger om." Ett barn - titta på mig" ett annat "barn - jag är här uppe".

Alla naturföremålen vi hittade tog vi med oss hem till förskolan. För att kunna studera dessa vidare med vårt förstorings ägg i vår natur hörna inne på vår avdelning.

"Utifrån Lpfö18 ska förskolan ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning, förståelse för naturvetenskap, kunskap om växter och förmåga att använda och förstå begrepp."