Skapar hav med färg och silkespapper

Under förra veckan skapade barnen sitt eget hav till vårt is rum. Vi kommer fundera på vad som ska simma i detta hav och så ska barnen får skapa sina egna vattendjur.

Medans vi målade projicerade vi ett hav där olika fiskar simmade. Barnen uppmärksammade de olika fiskarna genom att benämna vilka färger de hade. "Ett barn - titta en gul fisk" och "ett annat barn           - många fiskar där"
Barnen fick möjlighet att välja mellan att använda penslar eller svampar. Men många valde att använda händerna. "pedagogen frågar - hur känns det?" "Ett barn - det är skönt"  "ett annat barn - det är kallt" 

Ett barn visar sin hand och "säger - titta på min hand den är blå" "- Jag målar med handen"

På samlingen så projicerade vi havet på väggen och kröp igenom tunneln in till havet och simmade bland fiskarna. Super spännande och många olika fiskar och däggdjur såg vi och benämnde vad de var för olika fiskar och däggdjur.  

" Utifrån Lpfö 18 ska förskolan ge varje barn förutsättning att utveckla fantasi och föreställningsförmåga, självständighet och tillit till sin egen förmåga och nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära."