Blå v44 HÖSTVECKA

Denna veckan har hösten verkligen gjort entré, mörkret lämnar och kommer tidigare på dagarna. Vi kryper ihop och lyfter berättandet i sagornas värld.

Val utav böcker som läses i samling från början till slut och via Ladybugen (storbild via projektorn på väggen.
Berättandet sker via rolleken, då barnen själv frågar efter att få dokumentera. När bilderna projiceras/ skrivs ut sker direkt reflektion och samtal.


”Det var en gång….”
..en liten båt med många superhjältar. Det var ett yellowmonster som attackerade en purple, green monster. De sköt kanoner på deras båt. Papegojan och pingvinen trillade ner i grönt vatten, och blev elaka. För att bli snäll igen, var de tvungna att bada i blått vatten. Snipp snapp slut, så var sagan slut!”

Berättandet, samtal, och turtagande sker även när vi använder oss utav Memorykort.
 

”Det var en gång….”
..en rosa bläckfisk och en känguru, som skulle ut på gården. Där skulle de möta hästarna och en skalbagge. De skulle äta kyckling! Kvack kvack, sa grodan, som hoppade. Den hoppade i vattnet. Sen såg dom en fjäril, som flög till blomman och satte sig. De såg kompiskängurun, de var två (De räknas). Nu finns det två rosa bläckfiskar också. Alla möttes och lekte med vattnet. Snipp snapp slut, så var sagan slut!”