Skapat med färg och naturföremål

Idag har vi haft en undervisning där barn har fått skapa med olika naturmaterial. Vi funderade på om det skulle gå att måla med föremålen som vi hade hittat i naturen. Hur blir det när vi målar med pinnar, kvistar och äpplen som vi hade plockat ute på gården? 
Vi vill passa på att hälsa vår nya kompis välkommen till Svängedammens förskola som hade sin första dag här oss idag. Ska bli så spännande att få lära känna dig och din familj. 

Ett nytt material att skapa och undersöka med. Ett barn "titta här, röd färg". Här fick man dutta med kvisten och då skvätter det lite.
Här får barnen möjlighet att testa olika tekniker när vi målar och skapar med naturmaterial, såsom att trycka med äpplen.
Ett barn ser väggen som vi har målat på förut och funderar om man kan göra tryck på väggen också. Det gick och säger "titta äpple på väggen". 
De yngsta barnen uttrycker och upptäcker med sina kroppar. Här har vi ett barn som undersöker färgen med sina händer. Hur känns det? Barnet öppnar och stänger sina händer och doppar händerna många gånger i färgen och säger "där", pedagogen uppmärksammar barnet och säger "Ja, du har mycket färg på dina händer, röd och gul färg".


 "Förskolan ska utifrån Lpfö18 ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära, samt förmåga att skapa med hjälp av olika tekniker, material och redskap".