BLÅ- Veckan som gått v41

 

Denna veckan har det skett många spännande saker som vi vill visa er. Barnen bygger med olika material och i olika miljöer och i olika lekar. Vi uppmuntrar till alla fina mobiler/ ipads/ hus och spindlar. Sakerna sparas till fortsatta lekar och dokumenteras själva utav barnen. 





Dramalekarna uppkommer även med en nyfunnen låda med handdockor:
"-Vad är detta för djur? -Hur låter denna? -Vem ska vara mamman?-De är kompisar?"

Början utav veckan gick vi iväg till Båtlekplatsen. Då hösten gjort sin entré, och massor med fina färger ger avtryck. Samlade vi med oss löv hem till förskolan.
Av dessa har vi gjort kransar utav de röda nyanserna, gjort en gemensam igelkott och även skapat olika mandelas på gården..





Färgen röd har ju varit aktuell på våran avdelning ett tag nu, eftersom vi uppmärksammat det RÖDA MONSTERT. Detta monster har haft lite svårt för att sova, för hen vill hellre vara uppe och skrämmas.

Många samtal om sänggående , - Blir du rädd på natten , vad kan man göra då? Läser/ hör ni på sagor när ni ska gå och lägga er? Kan man ha en lampa tänd? Hur känns det då?

Igår hade vi fest för de RÖDA MONSTERT, med idéer från barnen , var det önskemålen om dans självklart. Färgen rött kunde vi kanske klä oss i denna dag och leka. Vi hade många tips och idéer och tar givetvis de med oss till framtida fester.....
  


Vi önskar er en trevlig helg!