Röd - en vecka med fokus på former.

Denna vecka har vi haft stor fokus på former. Vi hr sjungit sången om de olika formerna där de benämns med ett namn med samma förstabokstav som formen heter.

Vi har gått på formjakt utanför förskolan. De hittades många former. Några av barnen kunde inte benämna vilken form det är men kunde peka på att det var en form. Under veckan har det hittats former både inne och ute. Barnen har kommit under dagarna och sagt titta jag har hittat en form. Det har samtalats vid cirkelbordet under lunchen att tallriken, glaset, bringaren etc. har samma form som en cirkel. Här kommer två bilder från vår formjakt.


På samlingarna har barnen fått ta en kloss och lägga vid en pojke eller flicka. Sedan har vi räknat pojkar för sig och flickor för sig.  Vi har också ställt olika frågor till detta:
Vilka är det flest av?
- flickorna!!!
Hur många fler flickor än pojkar är det?
- två!!!!

2.2 OMSORG, UTVECKLING OCH LÄRANDE
Mål
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
• förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,



Inför Halloweenfesten har vi gjort masker tillsammans med barnen. De har fått välja mask, rita den och sedan har vi klippt ut dom och laminerat dom. Nu ska det sättas band i dom. Och på tisdag när festen äger rum får de som vill ha dom på sig.

Halloweenfest tisdagen den 25 oktober är alla välkomna mellan 9-10.30. Man får komma utklädd om man vill.