Blå- Undervisning med digitala verktyg och promenad i närområdet

Under veckan erbjöds barnen undervisning med digitala verktyg, där fokuset var en lärande app som heter MyMemo. Denna användes för att barnen skall utveckla sin förmåga att träna på turtagning. 

För att skapa ett lärande med kopplingar till vårt projekt så fick barnen själva fotografera egna bilder utifrån boken "Vi är monsterbarn", dock enbart de sidor som handlade om det röda monstret, som är det monster som vi är inne på för tillfället. 


Barnen gav tips om vad de andra kompisarna kunde fotografera "Du kan fota mamman" var det ett barn som föreslog. 


I veckan har vi varit iväg på en utav lekplatserna i vårt närområde, kryddlekplatsen, där barnen fick möjlighet att utveckla sin fantasi och motorik. 

Under promenaden så såg vi sopbilen som var i full fart med att tömma sopkärlen. "Den kommer till mitt hus" var det ett barn som reflekterade. Vi samlade även in lite ekollon som vi kommer använda på avdelningen. 


Musik och rörelse var också något som barnen blev erbjudna ute på gården tillsammans med alla de andra avdelningarna. Barnen tyckte att det var roligt när pedagogerna lekte tingelingelinge tåget ute i gården ihop med musiken. 


Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla:

  • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
  • fantasi
  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
  • förmåga att upptäcka och utforska teknik i vardagen,
  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,