Högläsning med digitalaverktyg

 Idag hade vår lärarstudent Nike en språkutvecklande berättande stund utifrån sagan Kurrans skatt. Vi hade byggt upp en inbjudande miljö som lockade/inbjöd barnen till sagans magiska värld. Barnen var delaktiga genom att ställa frågor och sätta ord på vad dom såg på bilderna. Vi projicerade upp bilderna i det "magiska tältet", som rekvisita hade vi olika ljusslingor och en "åhörarbänk". För att förstärka och skapa magi och inlevelse för barnen så hade vi tillhörande ljud till sagan. Ett barn menade när dom hörde fågelkvitter "fåglarna sjunger" Fler av barnen poängterade "Det är ett ägg till skatten".



(Lpfö18) menar "Språk, lärande och identitetsutveckling hänger nära samman. Förskolan ska därför lägga stor vikt vid att stimulera barnens språkutveckling i svenska, genom att uppmuntra och ta tillvara deras nyfikenhet och intresse för att kommunicera på olika sätt. Barnen ska erbjudas en stimulerande miljö där de får förutsättningar att utveckla sitt språk genom att lyssna till högläsning och samtala om litteratur och andra texter".

Barnen sjöng på eget initiativ tillhörande sånger till sagans olika sånger, för exempel "lilla snigel" och "En liten nyckelpiga".