Smaragderna

Äntligen är vi igång!
Igår var dags för att starta vår 5-årsgrupp. Vi kommer träffas varje onsdagsförmiddag och hitta på massa roliga aktiviteter. 
Det första barnen skulle bestämma var namnet på vår grupp och med hjälp av röstning med kaplastavar så fick gruppen namnet, Smaragden. Här fick vi in både demokrati och hur man ser vilket som fick flest röster med hjälp av stapeldiagram. Lpfö18 "Utbildningen ska genomföras i demokratiska former och lägga grunden till ett växande intresse och ansvar hos barnen för att aktivt delta i samhället" och "På så sätt kan barnen utveckla tilltro till sin egen förmåga samt bli delaktiga och utöva inflytande över utbildningen."
 När namnet var bestämt så fick barnen med hjälp av kastanjer bilda dom olika bokstäverna som finns med i namnet, vilket dom gjorde med bravur. Lpfö18 "barnen ska få möjlighet att konstruera, forma och skapa genom att använda olika material och tekniker, såväl digitala som andra." " Utbildningen ska uppmuntra och utmana barnen att pröva sina egna och andras idéer, lösa problem och omsätta idéerna i handling."
Vi ser fram emot en rolig och härlig gemenskap men framförallt en lärorik period med era barn!

Sophia & Nicole