Undervisning med digitala verktyg i form utav lärande app.

 Idag så har vi haft en undervisning med digitala verktyg. Barnen fick påbörjad undervisning i lärande appen vid namn "My memo". För att skapa ett lärande med kopplingar till vårt projekt så fick barnen idag själva fotografera olika naturmaterial som dom hittade i boken. Vi samtalade om dom olika bilderna i boken samtidigt som vi tillsammans gick och letade efter dom olika naturmaterialen, vi kommer därefter skapa ett memory med barnens egna fotograferingar och bilderna från boken. Vi kommer att fördjupa oss ytterligare denna veckan i denna lärande app. Barnen fick idag prova på att spela färg memoryt som är Pigan i olika färger, barnen ska hitta Pigan i samma färg. Vi tolkar det som att detta var uppskattat hos barnen då flera av dom poängterade "jag vill".

(Lpfö18) menar "Förskollärare ska ansvara för att varje barn får använda digitala verktyg på ett sätt som stimulerar utveckling och lärande".


Varje bild har ljud som sätter ord på lärandet, i denna undervisningssituationen så benämns dom olika färgerna när man trycker på Pigan.