Skapa memory spel

Ut efter barnens intresse för djur och djurens läte introducerade vi appen MYMEMO där barnen kan vara producent och genomgår en estetisk lärprocess med att skapa eget memory spel. 

Med en liten grupp på 3 barn, fick de välja varsitt djur som är av konkret material. Med digitala verktyg i form ut av lärplattan, fick de själv fotografera det djuret de har valt, som vi sedan skapade memory spel av. Barnen fick också härma djurens läte som vi spelade in i spelet, läten som var svårt att härma leta vi upp på internet och spelade in istället. 





Efter upprepade spel, började de visa förståelse att man ska hitta två bilder som är likadana och turtagning. Vi tolkar det som att barnen var lika nöjda med att endast lyssna på djurens läte som de har gjort själv och härma flera gånger, vi samtalade om djuren och bilder som kommer upp efter de har lyckats med spelet.


Lpfö 18 menar "Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utvecklaförmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik, "