Vi gör våra egna flygplan av lera





Idag har några av barnen gjort sitt egna flygplan av lera. Vi började med att prata om hur ett flygplan ser ut och då sa barnen bland annat: "dom är stora och långa", "den jag åkte med var vit och blå" "den har hjul" och "den är högt upp i luften".

Efter att vi hade pratat klart så började vi kolla på olika typer för att få inspiration. Därefter var det dags att börja skapa. Barnen tyckte leran var hård och svår att jobba med men snabbt kom dom på att med hjälp av vatten och att dela bitarna i mindre delar så blev det lättare. Dom tyckte leran kändes som sten och var kall och hård men med vatten så blev det mysigare att hålla den i handen. 

När barnen gjort klart sitt flygplan så var det dags att döpa den, för självklart måste den heta något. Det sista vi gjorde, med hjälp av appen Röstmemon, var att barnen skulle göra ett ljud till sina flygplan. Detta var en jätteuppskattad aktivitet av barnen och dom var superduktiga! Nu i dagarna ska barnen få ha vernissage för dom andra barnen på avdelningen.

"2.2 OMSORG, UTVECKLING OCH LÄRANDE
Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla
-förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans"