En dag på förskolan

 

                                                               Föräldramöte via bloggen

Vid denna form av digitalt föräldramöte så vill vi delge er hur en dag här på avdelning Gul ser ut.

Vi börjar med en gemensam frukostbuffé tillsammans med avdelning Blå.

Runt kl. 08:15 går man till sin respektive avdelning.

Vi börjar våra dagar med en gemensam samling där vi uppmärksammar varandra med en namnsång. Sedan går vi igenom hur dagen ser ut genom att tillsammans tittar igenom strukturtavlan. Med hjälp av den får barnen en inblick hur vår dag ser ut. Här äter vi också frukt varje förmiddag så barnen får fylla på med lite extra energi för att orka delta i vår undervisning. Vi sjunger alltid samma sång med TAKK tecken till innan vi ska äta frukt för att det ska vara igenkännande för barnen.

 Sedan får barnen i mindre grupper ta del av den undervisning som vi bedriver tillsammans med barnen under hela dagen. Under våra undervisningar så ser vi till att vi är en pedagog som är närvarande och leder undervisningen och en som är härvarande och hjälper till att lyssna in barnen och hjälpa in barnen i aktiviteten.


 Efter det så har det blivit dags för oss att göra oss redo för att äta. Medan vi inväntar maten och tvättar våra händer så samlas vi alla och leker en lek eller lyssnar på en saga med kreativt material eller sjunger olika sånger med rörelser till. Innan vi sätter oss till bords sjunger vi vår matsång och sedan lyssnar man efter sitt namn och går och sätter sig.



Sedan är det dags att vila en stund för att orka med resten av dagen. När vi vilat färdigt vaknar vi sakta upp och tar del av det material som vi har i våra olika miljöer.

Barnen vaknar upp med en nära pedagog som finns i leken hela tiden och på så sätt ser vi till att vi ser varandra och tränar på att fungera i grupp.

Innan mellanmål samlas vi en kort stund och går igen om hur resterade av dagen ser ut, sedan gör vi samma rutin som vid maten innan vi går och äter mellanmål. Efter mellanmål går vi ut och har gemensam aktivitet med resterande barnen på förskolan. Sedan är det dags att gå hem.