Sagans magiska värld!

 I sagans värld spinner sagans slända en tråd så blank som solen är, 

i sagans värld kan allting hända och nästan allting händer också där!

Böcker och sagor är något som vi alltid har tillgängligt för barnen på avdelningen. Ibland sätter sig några barn tillsammans med en bok och samtalar om vad de ser i boken. Vi promenerar till biblioteket, där vi läser och lånar böcker. Vi har ett eget biliotek på Svängedammen också  där vi kan byta böcker. 


Utemiljön ger också bra förutsättningar för språklig aktivitet. Vi går på upptäcksfärd på vår gård och hittar maskar, löv, pinnar och annat.

                                                  

I början av September hade vi en uppstart med vårt nya sagoprojekt "Farmors fantastiska stickning. Vi började med att göra om vår lärmiljö i ett av våra rum. Det blev ett kallt rum med isberg, snö och berg. Barnen har bestämt att vi ska ut och resa. Barnen har berättat vad man behöver för att resa, tex pass, resväska, ibland behöver man inte pass. På vilka sätt kan man resa. Med flygplan, buss, bil, tåg....osv. Vi har gjort egen pass och vi håller på att göra våra resväskor. När de är färdiga börjar det stora reseäventyret med barnen och i Farmors och Mollys spår. 

                                                                  Undrar vart det bär av !

 

 

Vi avslutar med en saga
 saga som några barn själv har hittat på!