Farmor och Molly kommer med ett uppdrag

I början av veckan pratade vi om de första bilderna i boken "Farmors fantastiska stickning". Mormor och Molly skulle åka till landet Antarktisk och träffa pingvinerna, för farmor skulle sticka kläder till dem då de såg ut att frysa. 
Barnen fick i uppdrag av farmor och Molly att gå på framsidan av gården och se vad vi kunde hitta för djur som lever här hos oss.   
Under denna vecka delat barnen i minder grupper och gott ut på upptäcktsfärd bland våra buskar och träd.  
Med oss fick vi luppar en fakta bok om djur och växter och Ipaden som vi kunde dokumentera det vi hittade.
Kan det bo något djur här under frågade vi. Ett barn böjde sig ner och lyftande på barkbiten. Där under kunde vi se att det låg en mask. - å en mask , där ligger en mask - vi tar upp den sa ett barn. Så vi plockade upp den - å den är läskig  är den läskig sa vi - den är inte farlig vill du hålla den - nej - ska vi lägga tillbaka den i jorden igen - ja.
Det blev många frågor som vi fick fundera över. Vem har ätit på detta löv och vad är det för en liten insekt. Det fick vi kolla i boken och då fick vi reda på att det var en tveskärt. 

 "Utifrån Lpfö18 ska förskolan ge varje barn förutsättningar att utveckla förståelse för naturkunskap, kunskaper om djur och växter och utveckla nyfikenhet, kreativitet och lust att lära"