Kreativt skapande med höstens färger

Under förra vecka har vi haft kreativt skapande med höstens färger. Syftet med undervisningen var att låta barnen få utforska sin kreativitet i skapande med färger, olika material och ett annat sätt att måla på. Här fick barnen dutta med diskborstarna som vi använt oss av, för att sätta dit trädens blad i höstens alla färger. 

Några barn valde att använda sina fingrar i stället och några valde båda fingrarna och diskborsten. Ett barn sa - "Titta fina färger, det är grön, mitt träd har gula blad" och många av barnen uttryckte sig med att säga - "måla" - "ja vill måla" - "ja vill ha gul" - "det blir fint" -" mera" .Hela tiden hjälper vi barnen att fullfölja sina meningar  som - "vill du har mera färg" ett sätt som vi använder för att berika barnen med kommande utvecklat ordförråd.  
Vi har även erbjudit barnen att färglägga färgglada höst löv med hjälp av vanliga färgpennor, som vi sedan tänkt hänga upp ute i vårat kapprum som kan locka till fina samtal om barnens eget skapande och höstens alla fina färger.

Utifrån Lpfö18"ska förskolan ge varje barn förutsättningar att utveckla sin motorik, nyfikenhet och tillit till sin egen förmåga"